OBSERVACIÓ DEL SOL EN DIRECTE I EN REMOT

El Sol és sens dubte, l’estrella que utilitzem en astronomia a l’hora de disposar d’una estrella patró, per tal de poder determinar i classificar com és l’univers conegut. Desenes de telescopis situats en la superfície terrestre, o a l’espai, estudien cada dia el Sol. Intentem observar les seves taques, situades en la seva superfície (fotosfera), o les flamarades o protuberàncies en la seva atmosfera (cromosfera).

Disposem de molts indicis de la seva estructura interior. Sabem els mecanismes per tal que el Sol converteixi la seva matèria primera (gas) en energia o llum. Precisament llum, és el que volem aportar en aquesta activitat. Observar la llum del Sol en diferents telescopis i diferents filtres, per tal de veure aquestes dues regions tan importants, la fotosfera i la cromosfera.

Us presentem una nova proposta d’astronomia, on l’observació del Sol amb telescopis, serà l’eix vertebrador de l’activitat. Ara ho podem fer en directe i en remot (streaming), amb telescopis des del nostre observatori.

Podem observar la superfície del Sol (fotosfera) on es formen les taques solars. I també la seva atmosfera (cromosfera), on si hi ha prou activitat, veure les famoses flamarades o protuberàncies solars.

Aquesta activitat permet apropar la ciència i l’astronomia a totes les persones, fins i tot aquelles que tenen dificultats en la mobilitat. També afavoreix poder oferir una sola activitat a un gran nombre de persones, doncs una mateixa activitat la pot gaudir totes aquelles persones amb qui es comparteix l’enllaç privat.