OBSERVACIONS ASTRONÒMIQUES

Ni les millors imatges que podem trobar a internet o en els llibres de text, no poden substituir l’emoció d’una observació en viu.

L’any 1609 Galileu Galilei va observar l’espai celeste  per primera vegada amb un rudimentari  telescopi de fusta. Des de llavors hem observat amb potents telescopis situats a la superfície del nostre planeta o fora de la nostra atmosfera multitud d’objectes celestes que ens mostren encara  un misteriós Univers. Observar d’aprop els cràters de la Lluna, els anells del planeta Saturn, o els diferents satèl·lits de Júpiter, etc., és sens dubte una agradable experiència que podem acostar-vos a qualsevol part de la vostra poble o ciutat. Els nostres equips són autònoms, alhora que els telescopis estant robotitzats per aconseguir una bona i precisa observació.

L’observació astronòmica és una bona proposta lúdica i científica per a diferents públics i contextos; doncs aquesta activitat s’adapta a les necessitats concretes de cada observació.

Aquesta activitat pot realitzar-se durant el dia o durant la nit, tot dependrà de quins objectes celestes volem observar, en quina franja horària es vol realitzar l’activitat o el públic a qui va dirigida aquesta activitat.

És per això, que una observació astronòmica amb telescopis, comparteix una activitat de lleure, amb un “espectacle científic” per a tot tipus de públic. Aquesta proposta està pensada per a poder-se realitzar en jornades culturals, de medi ambient, finals de curs d’escoles, casals d’estiu, Festes Majors, activitats d’estiu, etc.