INSTRUMENTS I EQUIPS 🔭

Per tal de poder fer les observacions astronòmiques amb la millor qualitat, Univers Quark us ofereix un seguit de telescopis de grans prestacions tant en l’àmbit òptic, com en l’àmbit mecànic. Tots els nostres telescopis estan motoritzats per poder fer un correcte seguiment dels objectes que desitgem observar. Si desitgeu fer una observació pública amb una previsió de molta assistència de públic, podem projectar les imatges dels nostres telescopis a pantalles LCD de 19″, o mitjançant un projector de vídeo a una pantalla de 4 m².

🆕Per aquest 2022 hem incorporat un observatori propi per tal de poder oferir sessions d’astronomia en format remot.

Observatori astronòmic

Meade ETX 105

Telescopi Maksutov-Cassegrain de 105 mm de diàmetre i 1500 mm de distància focal automatitzat per observacions de Sol, Lluna i planetes.

Intes-Micro 150

Telescopi Maksutov-Cassegrain de 150 mm de diàmetre i 1800 mm de distància focal, destinat a observacions de la Lluna i planetes.

Meade 250 LX 200 GPS

Telescopi Schmidt-Cassegrain de 250 mm de diàmetre i 2500 mm de distància focal. Telescopi robotitzat amb el sistema GPS, destinat a observacions de cel profund (galàxies, cúmuls d’estrelles, nebuloses, etc.)

Meade 250 LX 50

Telescopi Schmidt-Cassegrain de 250 mm de diàmetre i 2500 mm de distància focal. Telescopi automatitzat amb el sistema Magellan II, per observacions de la Lluna o planetes a grans augments.

Coronado 40

Telescopi d’observació solar amb filtre de hidrogen per observació de les protuberàncies solars (flamarades).

Williams APO 66

Telescopi refractor apocromàtic de 66 mm de diàmetre, per observacions solars amb filtre Mylar.

Wat-120 CCD

Càmera de vídeo d’alta definició per projectar objectes galàctics a pantalla, amb un CCD de 795X596 píxels, i una sensibilitat de 0,00002 lux.

ZWO ASI 178 MC

És una càmera amb un sensor de gran format, ideal per enregistrar i transmetre en directe imatges del Sol, la Lluna i els planetes del Sistema Solar.