QUI SOM👨🏼‍🚀👩🏻‍🚀

Qualsevol que sigui el lloc on et trobis, l’Univers s’expandeix a partir d’allà en totes direccions per igual, i sense límit” (Lucreci, filòsof romà segle I a.C)»

Actualment l’astronomia està vivint moments de canvis i de constants descobriments. Rar és el dia, que no es dóna cap notícia relacionada amb aquesta ciència. Sondes de la NASA, o l’ESA (Agencia Espaial Europea) enviades a planetes llunyans on podem contemplar la diversitat de realitats geològiques que hi ha en el nostre Sistema Solar. Per altra banda, la construcció de gegantins telescopis amb sistemes òptics d’última generació que ens proporcionen noves informacions respecte a l’origen i evolució de l’univers.

Joan Pujol, al Centre d’Observació de l’Univers

Som UNIVERS QUARK, una empresa de divulgació d’astronomia nascuda fa 20 anys, i durant tot aquest temps hem fet arribar l’apassionant món de l’astronomia de forma planera i rigorosa a través de més de 1.600 activitats a diferents pobles, barris i ciutats de Catalunya, Aragó i Andorra. Estem especialitzats en l’astronomia i l’astronàutica, i és per això que hem estat oferint les nostres propostes a diferents escoles i instituts, biblioteques, centres cívics, setmanes de la ciència, festes majors, etc. Des del seu inici (2009) i fins fa ben poc, hem estat treballant en la realització d’activitats divulgatives i d’ensenyament al Centre d’Observació de l’Univers (COU) situat a Àger i que posteriorment hem participat del programa del Foraster de TV3 (gener del 2000) explicant la nostra feina en aquell observatori.

Amb UNIVERS QUARKS us volem proporcionar recursos i oferir propostes que puguin provocar la curiositat i l’interès per aquesta apassionant ciència. Podem aprofitar qualsevol esdeveniment, com poden ser les Jornades de Ciència o Natura, Festes Majors, cicles culturals organitzats per biblioteques, centres cívics, espais de joves, etc. per acostar els misteris de l’Univers.

Aquest 2022 hem incorporat un observatori propi per a poder oferir observacions astronòmiques en directe i en remot a centres educatius, centres cívics, biblioteques, etc.; volem destacar que aquesta proposta permet apropar la ciència a les persones amb mobilitat reduïda i a la vegada poder compartir una mateixa activitat amb moltes persones des de casa seva o des de diferents aules.

Us animem a xafardejar a Instagram i així podreu veure tot allò què fem i ens podreu conèixer millor.