activitats

ESCOLA POMPEU FABRA DE PARETS DEL VALLÈS (II)

Informació extreta del blog de l’escola

Els nens i nenes de 6è hem rebut la visita d’en Joan. En Joan és astrònom i ja ens ha visitat en alguna altra ocasió per fer l’activitat del planetari. En aquesta ocasió es tracta d’una activitat relacionada amb el Sol i que està emmarcada dintre de les activitats que ofereix l’Escola Natura de Parets. Aquest curs ens ha fet una xerrada molt i molt interessant sobre el potencial del Sol. L’activitat també va acompanyada d’un taller experimental on hem comprovat com un forn cassola fet amb cartó i paper d’alumini pot arribar a escalfar una pizza fins als 100º. També hem pogut veure el Sol en directe a través d’un telescopi professional. Ha estat realment interessant. Gràcies Joan!
Us compartim unes fotos de l’activitat:

activitats

CONFERÈNCIA: ¿LLOVERÁ O HARÁ SOL?

🟢¿Lloverá o hará sol?🌨️☀️ La climatología i la meteorología nos condicionan el día a día.
Podemos aprender a entender los conceptos básicos, los mapas del tiempo y las señales atmosféricas para poder mirar el cielo y saber que nos espera.

Aquest matí l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha compartit amb les persones grans de la seva ciutat una conferència que hem preparat per a ells i elles per així promoure un envelliment actiu.

👀 Per poder veure la conferència podeu accedir al nostre perfil d’instagram o al següent enllaç.


🦻🏽 Consta de subtítols perquè les persones sordes puguin llegir la conferència.

activitats

ESCOLA MOWGLI D’IGUALADA (2)

Ahir dimecres 24 de febrer ens va visitar el Joan, un astrònom. Va venir perquè ens volia exlicar moltes coses sobre l’espai i ens va ferper compartir amb nosaltres un taller de l’univers.

El primer que vam fer va ser una activitat amb projector a l’aula de música. Vam observar unes imatges planes i també ens vam posar unes ulleres per veure’n en 3d, mentre ell ens explicava cada imatge de l’univers. Més tard vam anar a la terrasseta del menjador on gràcies a un telescopi especial, vam poder veure el sol. Després gràcies a un telescopi que havia fabricat ell, vam poder veure la rotació de la terra.

Com que estem estudiant l’univers ens va agradar moltíssim totes les coses que ens va explicar. Ens va  parlar de molts temes: de les estrelles, del temps que tarda Plutó a fer el moviment de translació, de la llum que està feta de partícules tant petites que podien travessar un vidre d’una bombeta… També ens va parlar de tots el planetes del sistema solar i el sol amb la seva llum blava ultravioleta que es queda a la capa d’Ozó.

Després vam fer un experiment amb 2 plats idèntics, l’única diferència  era que un era negre i l’altre blanc. els vam medir la temperatura amb un termòmetre especial que pot arribar a medir 500 graus, primer els 2 estaven a 17,2 els vam deixar una estona al sol i va resultar que quan els vam tornar a medir la temperatura estaven a 34 graus el blanc i 45 el negre. Vam apendre que el blanc rebutja la calor i el negre l’ atrau.

Ens va agradar molt l’activitat i li donem les gràcies al Joan, l’astrònom que ens va ensenyar molt.

 Alumnat de Cicle Mitjà

Font: Web de l’escola

activitats

ESCOLA MOWGLI D’IGUALDA

Avui hem viatjat a Igualada per visitar els nens i nenes d’Escola Mowgli d’Igualada i durant el dia d’avui han pogut participar d’un Viatge pel Sistema Solar en 3D🤓 i també han Observat el Sol ☀️.

Podem assegurar-vos que són molt eixerits i eixerides i ens hem quedat molt tranquils en saber que entre ells hi pot haver futurs astronautes👩🏽‍🚀 i astrònoms/es 🧑🏽‍🔬